Category Archives: ASSAM GOVT

Assam Govt TOP Computer Networks MCQ Interview Questions and Answers

1 Computer Network is
A. Collection of hardware components and computers
B. Interconnected by communication channels
C. Sharing of resources and information
D. All of the Above

Correct Answer: D

  1. Protocols are?
    A. Agreements on how communication components and DTE’s are to communicate
    B. Logical communication channels for transferring data
    C. Physical communication channels sued for transferring data
    D. None of above

Correct Answer: A

​3. Two devices are in network if
A. a process in one device is able to exchange information with a process in another device
B. a process is running on both devices
C. PIDs of the processes running of different devices are same
D. none of the mentioned

Correct Answer: A

  1. what is a Firewall in Computer Network?
    A. The physical boundary of Network
    B. An operating System of Computer Network
    C. A system designed to prevent unauthorized access
    D. A web browsing Software

Correct Answer: C

  1. The IETF standards documents are called
    A. RFC
    B. RCF
    C. ID
    D. None of the mentioned

Correct Answer: A

  1. Which data communication method is used to transmit the data over a serial communication link?
    A. Simplex
    B. Half-duplex
    C. Full duplex
    D. All of above

Correct Answer: C

  1. Each IP packet must contain
    A. Only Source address
    B. Only Destination address
    C. Source and Destination address
    D. Source or Destination address

Correct Answer: C

  1. What is the minimum header size of an IP packet?
    A. 16 bytes
    B. 10 bytes
    C. 20 bytes
    D. 32 bytes

Correct Answer: C

  1. Routing tables of a router keeps track of
    A. MAC Address Assignments
    B. Port Assignments to network devices
    C. Distribute IP address to network devices
    D. Routes to use for forwarding data to its destination

Correct Answer: D

  1. Which of the following is not the External Security Threats?
    A. Front-door Threats
    B. Back-door Threats
    C. Underground Threats
    D. Denial of Service (DoS)

Correct Answer: C

  1. What is the IP Address range of APIPA?
    A. 169.254.0.1 to 169.254.0.254
    B. 169.254.0.1 to 169.254.0.255
    C. 169.254.0.1 to 169.254.255.254
    D. 169.254.0.1 to 169.254.255.255

Correct Answer: C

  1. Which of the following is not the possible ways of data exchange?
    A. Simplex
    B. Multiplex
    C. Half-duplex
    D. Full-duplex

Correct Answer: B

  1. The management of data flow between computers or devices or between nodes in a network is called
    A. Flow control
    B. Data Control
    C. Data Management
    D. Flow Management

Correct Answer: A

  1. What does the port number in a TCP connection specify?
    A. It specifies the communication process on the two end systems
    B. It specifies the quality of the data & connection
    C. It specify the size of data
    D. All of the above

Correct Answer: A

  1. What is the purpose of the PSH flag in the TCP header?
    A. Typically used to indicate end of message
    B. Typically used to indicate beginning of message
    C. Typically used to push the message
    D. Typically used to indicate stop the message

Correct Answer: A

  1. Which of the following protocol is/are defined in Transport layer?
    A. FTP
    B. TCP
    C. UDP
    D. B & C

Correct Answer: D

  1. The meaning of Straight-through Cable is
    A. Four wire pairs connect to the same pin on each end
    B. The cable Which Directly connects Computer to Computer
    C. Four wire pairs not twisted with each other
    D. The cable which is not twisted

Correct Answer: A

  1. What is the size of MAC Address?
    A. 16-bits
    B. 32-bits
    C. 48-bits
    D. 64-bits

Correct Answer: C

  1. Repeater operates in which layer of the OSI model?
    A. Physical layer
    B. Data link layer
    C. Network layer
    D. Transport layer

Correct Answer: A

  1. Which of the following layer of OSI model also called end-to-end layer?
    A. Presentation layer
    B. Network layer
    C. Session layer
    D. Transport layer

Correct Answer: D

  1. Router operates in which layer of OSI Reference Model?
    A. Layer 1 (Physical Layer)
    B. Layer 3 (Network Layer)
    C. Layer 4 (Transport Layer)
    D. Layer 7 (Application Layer)

Correct Answer: B

  1. ADSL is the abbreviation of
    A. Asymmetric Dual Subscriber Line
    B. Asymmetric Digital System Line
    C. Asymmetric Dual System Line
    D. Asymmetric Digital Subscriber Line

Correct Answer: D

  1. How many layers does OSI Reference Model has?
    A. 4
    B. 5
    C. 6
    D. 7

Correct Answer: D

24 Bridge works in which layer of the OSI model?
A. Appliation layer
B. Transport layer
C. Network layer
D. Datalink layer

Correct Answer: D

  1. Why IP Protocol is considered as unreliable?
    A. A packet may be lost
    B. Packets may arrive out of order
    C. Duplicate packets may be generated
    D. All of the above

Correct Answer: D

  1. What is the benefit of the Networking?
    A. File Sharing
    B. Easier access to Resources
    C. Easier Backups
    D. All of the Above

Correct Answer: D

  1. Which of the following is not the Networking Devices?
    A. Gateways
    B. Linux
    C. Routers
    D. Firewalls

Correct Answer: B

  1. What is the maximum header size of an IP packet?
    A. 32 bytes
    B. 64 bytes
    C. 30 bytes
    D. 60 bytes

Correct Answer: D

  1. Which of the following is correct in VLSM?
    A. Can have subnets of different sizes
    B. Subnets must be in same size
    C. No required of subnet
    D. All of above

Correct Answer: A

  1. DHCP Server provides _____ to the client.
    A. Protocol
    B. IP Address
    C. MAC Address
    D. Network Address

Correct Answer: B

  1. What is the address size of IPv6 ?
    A. 32 bit
    B. 64 bit
    C. 128 bit
    D. 256 bit

Correct Answer: C

  1. What is the size of Network bits & Host bits of Class A of IP address?
    A. Network bits 7, Host bits 24
    B. Network bits 8, Host bits 24
    C. Network bits 7, Host bits 23
    D. Network bits 8, Host bits 23

Correct Answer: A

  1. What is the full form of RAID ?
    A. Redundant Array of Independent Disks
    B. Redundant Array of Important Disks
    C. Random Access of Independent Disks
    D. Random Access of Important Disks

Correct Answer: A

  1. What do you mean by broadcasting in Networking?
    A. It means addressing a packet to all machine
    B. It means addressing a packet to some machine
    C. It means addressing a packet to a particular machine
    D. It means addressing a packet to except a particular machine

Correct Answer: A

  1. What is the size of Source and Destination IP address in IP header?
    A. 4 bits
    B. 8 bits
    C. 16 bits
    D. 32 bits

Correct Answer: D

  1. What is the typical range of Ephemeral ports?
    A. 1 to 80
    B. 1 to 1024
    C. 80 to 8080
    D. 1024 to 65535

Correct Answer: D

  1. A set of rules that govern all aspects of information communication is called
    A. Server
    B. Internet
    C. Protocol
    D. OSI Model

Correct Answer: C

  1. Controlling access to a network by analyzing the incoming and outgoing packets is called
    A. IP Filtering
    B. Data Filtering
    C. Packet Filtering
    D. Firewall Filtering

Correct Answer: C

  1. DHCP is the abbreviation of
    A. Dynamic Host Control Protocol
    B. Dynamic Host Configuration Protocol
    C. Dynamic Hyper Control Protocol
    D. Dynamic Hyper Configuration Protocol

Correct Answer: B

  1. What is the use of Bridge in Network?
    A. to connect LANs
    B. to separate LANs
    C. to control Network Speed
    D. All of the above

Correct Answer: A

  1. Network congestion occurs
    A. in case of traffic overloading
    B. when a system terminates
    C. when connection between two nodes terminates
    D. none of the mentioned

Correct Answer: A

  1. What is the meaning of Bandwidth in Network?
    A. Transmission capacity of a communication channels
    B. Connected Computers in the Network
    C. Class of IP used in Network
    D. None of Above

Correct Answer: A

43 Which of the following is correct regarding Class B Address of IP address
A. Network bit – 14, Host bit – 16
B. Network bit – 16, Host bit – 14
C. Network bit – 18, Host bit – 16
D. Network bit – 12, Host bit – 14

Correct Answer: A

  1. …………provides a connection-oriented reliable service for sending messages
    A. TCP
    B. IP
    C. UDP
    D. All of the above

Correct Answer: A

  1. What does Router do in a network?
    A. Forwards a packet to all outgoing links
    B. Forwards a packet to the next free outgoing link
    C. Determines on which outing link a packet is to be forwarded
    D. Forwards a packet to all outgoing links except the originated link

Correct Answer: C

  1. What is the use of Ping command?
    A. To test a device on the network is reachable
    B. To test a hard disk fault
    C. To test a bug in a Application
    D. To test a Pinter Quality

Correct Answer: A

  1. What is the size of Host bits in Class B of IP address?
    A. 04
    B. 08
    C. 16
    D. 32

Correct Answer: C

  1. Which of the following is correct in CIDR?
    A. Class A includes Class B network
    B. There are only two networks
    C. There are high & low class network
    D. There is no concept of class A, B, C networks

Correct Answer: D

  1. The processes on each machine that communicate at a given layer are called
    A. UDP process
    B. Intranet process
    C. Server technology
    D. Peer-peer process

Correct Answer: D

  1. Which of the following layer is not network support layer?
    A. Transport Layer
    B. Network Layers
    C. Data link Layer
    D. Physical Layer

Correct Answer: A

 

Advertisements

Assam Govt TOP 100 Interview Questions and Answers

  1. The Assam Sahitya Sabha was first founded in the year

     (A)1910

     (B)1912

     (C)1917

     (D)1920

ANSWER: (C)

  1. The first conference of Assam Sahitya Sabha was held at

(A)Guwahati

(B)Sivasagar

(C)Barpeta

(D)Mangaldai

ANSWER: (B)

  1. Who was the first President of Assam Sahitya Sabha

(A)Lakshminath Bezbaruah

(B)Rajanikanta Bordoloi

(C)Hemchanda Goswami

(D)Padmanath Gohain Baruah

ANSWER: (D)

  1. Which one is the first assamese novel

(A)Mirijiyori

(B)Podum Kunwari

(C)Bhanumati

(D)Sudharmar Upakhyan

ANSWER: (C)

  1. The state anthem “O Mur Apunar Desh” was first published in the magazine named

(A)Bahi

(B)Jonaki

(C)Surabhi

(D)Jonbiri

ANSWER: (A)

  1. The first Assamese magazine Orunodoi was published in the year

(A)1856

(B)1846

(C)1875

(D)1945

ANSWER: (B)

  1. The first Assamese to compile a dictionary named “HemKosh” is

(A)Dimbeswar Neog

(B)Chandradhar Barua

(C)Hemchandra Goswami

(D)Hemchandra Barua

ANSWER: (D)

  1. Who is the first Assamese to received “Jnanpith Award”

(A)Indira Goswami

(B)Birendra Kumar Bhattacharya

(C)Bhupen Hazarika

(D)Hemchandra Barua

ANSWER: (B)

  1. The first book to win Sahitya Akademi Award is

(A)Iyaruingam

(B)Bonphool

(C)Alakananda

(D)Pita Putra

ANSWER: (B)

  1. Lakshminath Bezbaroa is honoured with ‘Rasaraj’ by Assam Sahitya Sabha in the year

(A)1917

(B)1922

(C)1928

(D)1931

ANSWER: (D)

  1. Namghosa was written by

(A)Sankardev

(B)Madhabdev

(C)Madhava Kandali

(D)Naone of the Above

ANSWER: (B)

  1. Which language is used by Sankardev to written Borgeets

(A)Assamese

(B)Sanskrit

(C)Bengali

(D)Brajavali

ANSWER: (D)

  1. The author of “Asomiya Sahityar Buranji” is

(A)Nathan Brown

(B)Jatindranath Duara

(C)Devendranath Bezbarua

(D)Gunabhiram Barua

ANSWER: (C)

  1. Srimanta Sankardev was born in the year

(A)1352

(B)1433

(C)1449

(D)1556

ANSWER: (C)

  1. The first Assamese film Joymoti was released in the year

(A)1922

(B)1935

(C)1938

(D)1942

ANSWER: (B)

  1. “Halodhia Choraye Baodhan Khai” won the National Film Award for best Feature Film in the year

(A)1985

(B)1988

(C)1990

(D)1991

ANSWER: (B)

  1. The film “Halodhia choraye Baodhan khai” was directed by

(A)Bhabendra Nath Saikia

(B)Jahnu Barua

(C)Bhupen Hazarika

(D)Manju Borah

ANSWER: (B)

  1. Sadiya Khowa Gohain was a

(A)Jamindar

(B)King

(C)Frontier Officer

(D)Naval Commander

ANSWER: (D)

19. Which is the capital of Assam?

(A) Silchar

(B) Dispur

(C) Jorhat

(D) Dibrugarh

ANSWER: (B)

20. When did the British annex Assam?

(A) 1772

(B) 1786

(C) 1805

      (D) 1826

ANSWER: (D)

21. Which state is to the north of Assam?

(A) Tripura

(B) Manipur

(C) Meghalaya

(D) Arunachal Pradesh

ANSWER: (D)

22. Which country is to the west of Assam?

(A) Burma

(B) Cambodia

(C) Bangladesh

(D) Spain

ANSWER: (C)

23. Which is the highest point in Assam?

(A) Chenghehishon

(B) Guru Peak

(C) Doda Betta

(D) Himagiri

ANSWER: (A)

24. Which district was separated from Assam and given to Pakistan in 1947?

(A) Chittagong

(B) Khulna

(C) Sylhet

(D) Sholashahar

ANSWER: (C)

25. Which state was separated from Assam in 1963?

(A) Nagaland

(B) Meghalaya

(C) Tripura

(D) Manipur

ANSWER: (A)

26. When was Mizoram separated from Assam?

(A) 1954

(B) 1972

(C) 1948

(D) 1964

ANSWER: (B)

27. Which one was the first capital of Ahom Kingdom in Assam–

(A) Garhgaon

(B) Charaideo

(C) Jorhat

(D) Sivsagar

ANSWER: (B)

28. How was Assam formerly known?

(A) Vanga

(B) Kamarupa

(C) Anga

(D) Vaishali

ANSWER: (B)

29. In addition to Assamese, which other language from the State is included in the Eight Schedule of the Indian Constitution–

(A) Mishing

(B) Rabha

(C) Tiwa

(D) Bodo

ANSWER: (D)

30. Gibon Wild Life Sanctury is located at–

(A) Guwahati

(B) Golaghat

(C) Jorhat

(D) Tinsukia

ANSWER: (C)

31. The Guwahati Tea Auction was establishment in the year–

(A) 1998

(B) 1970

(C) 1959

(D) 1988

ANSWER: (B)

32. Which town is also known as Manchester of Assam–

(A) Jorhat

(B) Guwahati

(C) Sualkuchi

(D) Tezpur

ANSWER: (C)

33. The Brahmaputra Cracker and Polymer Limited Industry is located at–

(A) Makum

(B) Guwahati

(C) Lepetkata

(D) Jorhat

ANSWER: (C)

34. Guwahati University was established in the year–

(A) 1935

(B) 1948

(C) 1956

(D) 1959

ANSWER: (B)

35. Total Number of Parliamentary constituency in Assam–

(A) 12

(B) 13

(C) 14

(D) 16

ANSWER: (C)

36. Lakshminath Bezbarua is honored with Rasaraj by Assam Sahitya Sabha in the Year–

(A) 1917

(B) 1922

(C) 1928

(D) 1931

ANSWER: (D)

37. Namghosa was written by–

(A) Sankardev

(B) Madhabdev

(C) Madhav Kandali

(D) None of the above

ANSWER: (C)

38. Halodhiya Choraye Baodhan Khai was Directed by–

(A) Bhabendra Natha Saikia

(B) Rajkumar da

(C) Jahnu Barua

(D) Pabitra Magherita

ANSWER: (C)

39. In which year Gopinath Bordoloi was arrested for taking part in the freedom movement–

(A) 1915

(B) 1918

(C) 1920

(D) 1922

ANSWER: (D)

40. Which Language is used by Sankardev to Written Borageets?

(A) Assamese

(B) Bengali

(C) Beajavali

(D) Sanskrit

ANSWER: (C)

41. Which Wildlife Sanctuary of Assam boasts of the golden langur–

(A) Pani Dihing

(B) Pobitora

(C) Laokhowa

(D) Chakrashila

ANSWER: (D)

42. The first Peasant Uprising against the British was known as–

(A) Phulaguri Dhawa

(B) Patharughat Raijmel

(C) Battle of Itakhuli

(D) None of the above

ANSWER: (A)

43. The area of Kaziranga National Park is approximately–

(A) 430 sq. km

(B) 500 sq. km

(C) 390 sq. km

(D) 720 sq. km

ANSWER: (A)

44. About 91% of world population of a particular animal species found in Kaziranga National Park is which one of the following–

(A) Asian hog deer

(B) Pygmy hog

(C) Asiatic wild buffalo

(D) Sangai deer

ANSWER: (B)

45. Of the total production of Muga, the Golden Silk, in the world, Assam produces–

(A) 69%

(B) 79%

(C) 89%

(D) 99%

ANSWER: (D)

46. In which of the following National Parks/Wildlife Sanctuaries, the density of rhino population is the highest–

(A) Manas

(B) Kaziranga

(C) Pobitora

(D) Nameri

ANSWER: (C)

47. The highest concentration of forest in the State of Assam occurs in–

(A) Karbi Anglong district

(B) Dima Hasao district

(C) Goalpara district

(D) Dhubri district

ANSWER: (A)

48. Pani Dihing Bird Sanctuary is located in which one of the following districts–

(A) Jorhat

(B) Sivasagar

(C) Golaghat

(D) Dhemaji

ANSWER: (B)

49. Who was the first martyr of 1942 Revolution in Assam–

(A) Kanaklata Barua

(B) Kamala Miri

(C) Kushal Konwar

(D) Maniram Dewan

ANSWER: (A)

50. The Treaty of Yandaboo signed between East India Company and which one of the following–

(A) Ahom King

(B) King of Burma

(C) Kachari King

(D) Chutiya King

ANSWER: (B)

51. The rank of Assam in literacy among the States of India is–

(A) 9th

(B) 12th

(C) 16th

(D) 26th

ANSWER: (D)

52. The first phase of Moamoria Rebellion was started in–

(A) 1749

(B) 1759

(C) 1769

(D) 1779

ANSWER: (C)
53.      In Ancient times, Assam is also known by the name of

(A)   Koliabor

(B)   Guwahati

(C)   Pragjyotishpur

(D)   Charaideo

 Answer: C

54.       In which hill top, the Kamakhya Temple is located

(A)   Nilachal Hill

(B)   Chitrachal Hill

(C)   Sandhyachal Hill

(D)   Jogini Hill

 Answer: A

55.       In which year , the capital of Assam shifted from Shillong to Dispur

(A)   1950

(B)   1955

(C)   1972

(D)   1973

  Answer: D

56.       Total number of National Park in Assam

(A)   3

(B)   4

(C)   5

(D)   8

  Answer: C

57.       Total number of bridges over the river Brahmaputra

(A)   2

(B)   4

(C)   8

(D)   5

 Answer: B

58.       The Naranarayan setu connects the Pancharatna Town with which city

(A)   Kalibor

(B)   Tezpur

(C)   Bongaigaon

(D)   Jogighopa

 Answer: D

59.       Who was the first Chief Minister of Assam

(A)   Bishnuram Medhi

(B)   Tarun Ram Phukan

(C)   Gopinath Bordoloi

(D)   None of the Above

  Answer: C

60.       The Abhiruchi Sports Day is celebrated on

(A)   January 13th

(B)   August 12th

(C)   August 30th

(D)   September 3rd

  Answer: D

61.       Bhogeswar Baruah wins a medal in the ——–Asian Games

(A)   1962

(B)   1966

(C)   1978

(D)   1972

  Answer: B

62.   Who was the last king of Ahom kingdom in Assam

(A)   Gobar ROja

(B)   Sutanphaa

(C)   Purandar Singha

(D)   Jogeswar Singha

  Answer: C

63.   The Treaty of Yandabo was signed in the year

(A)   1802

(B)   1826

(C)   1830

(D)   1832

 Answer: B

64.   Total number of Districts in Assam

(A)   26

(B)   25

(C)   28

(D)   33

   Answer: D

65.   Hiuen Tsang visited Assam during the reign of

(A)   Pushya Varman

(B)   Mahendra Varman

(C)   Bhaskar Varman

(D)   Brahma Pal

Answer: C

66.   In which year, Sukapha established Ahom kingdom in charaideo

(A)   1253

(B)   1272

(C)   1296

(D)   1309

 Answer:  (A) 1253

67.   The war of Saraighat was fought between Ahom and Mughal in the year

(A)   1652

(B)   1667

(C)   1670

(D)   1671

Answer: D

68.   Mahatma Gandhi first visited Assam in the year

(A)   1918

(B)   1919

(C)   1920

(D)   1921

Answer: D

69.   The first book to win Sahitya Akademi Award is

(A)   Iyaruingam

(B)   Bonphool

(C)   Alakananda

(D)   Pita Putra

   Answer: B

70.   Who is the first barrister of Assam

(A)   Haliram Deka

(B)   Pranab Kumar Borooah

(C)   Anundoram Borooah

(D)   Parul Das

 Answer: C

71.   Which one is the largest district in Assam by area wise

(A)   Barpeta

(B)   Karbi Anglong

(C)   Sivsagar

(D)   Dibrugarh

Answer: B

72.   In which district, Garampani Wildlife sanctuary is located

(A)   Golaghat

(B)   Sivsagar

(C)   Karbi Anglong

(D)   Mangaldai

 Answer: C

73.   In which year, National Games was held in Assam

(A)   2002

(B)   2004

(C)   2005

(D)   2007

 Answer: D

74.   Gibon Wildlife Sanctuary is located at

(A)   Chirang

(B)   Dibrugarh

(C)   Mangaldai

(D)   Jorhat

 Answer: D

75.   The Guwahati Tea Auction Centre was established in the year

(A)   1970

(B)   1972

(C)   1975

(D)   1977

 Answer: A

76.   Which town is also known as the Manchester of Assam

(A)   Jorhat

(B)   Mangaldai

(C)   Sualkuchi

(D)   Diphu

Answer: C

77.   The Brahmaputra cracker and Polymer Limited Industry is located at

(A)   Makum

(B)   Mariani

(C)   Lepetkata

(D)   Nagaon

Answer: C

78.   Which city of Assam has the largest dry fish market of Asia

(A)   Tangla

(B)   Jagirod

(C)   Mangaldai

(D)   Tinsukia

  Answer: B

79.   Guwahati University was established in the year

(A)   1935

(B)   1943

(C)   1948

(D)   1950

Answer: C

80.   Who was the first vice-chancellor of Guwahati University

(A)   Krishna Kanta Handique

(B)   Hemchandra Goswami

(C)   Padmanath Gohain Baruah

(D)   Rajanikanta Bordoloi

Answer: A

81.   Total number of Parliamentary constituency in Assam

(A)   12

(B)   13

(C)   14

(D)   16

Answer: C

82.   How much percent of the Indian landmass is covered by the State of Assam

(A)   3.39%

(B)   2.39%

(C)   4.39%

(D)   2.93%

 Answer: B

83.   The literacy rate of Assam according to 2011 census is

(A)   72.19%

(B)   72.58%

(C)   73.12%

(D)   73.98%

  Answer: A

84.   When the uprising of patharughat took place

(A)   1857

(B)   1864

(C)   1889

(D)   1894

Answer: D

85.   Who was the president of the Swaraj party in Assam during freedom movement

(A)   Bishnuram Medhi

(B)   Gopinath Bordoloi

(C)   Tarun Ram Phookan

(D)   Maniram Dewan

 Answer: C

86.   The terracotta industry is located in

(A)   Dhubri

(B)   Karimganj

(C)   Goalpara

(D)   Dhemaji

Answer: A

87.   The Ahom Kingdom was established in the year

(A)   1216

(B)   1228

(C)   1257

(D)   1274

Answer: B

88.   The shiv dol was constructed during the reign of

(A)   Pramatta Singha

(B)   Rudra Singha

(C)   Purandar Singha

(D)   Siba Singha

Answer: D

89.   The Assam Public service commission (APSC) Regulation was promulgated in exercise of the powers

(A)   1947

(B)   1950

(C)   1951

(D)   1960

 Answer: C

90.   The first stadium of Assam was built in

(A)   Jorhat

(B)   Guwahati

(C)   Tezpur

(D)   Dhemaji

 Answer: A

91.   Prachya sasanavali was edited by

(A)   Dr. Maheswar Neog

(B)   Dr. Birinchi Kumar Barua

(C)   Dr. Surya Kumar Bhuyan

(D)   Dr. bhupen Hazarika

Answer: A

92.   The king nickednamed as Bhagaraja was

(A)   Sutiyampha

(B)   Sutamla

(C)   Surampha

(D)   Sunyatpha

  Answer: C

93.   During freedom struggle, the “Mrityu Bahini” was formed by

(A)   Chandraprabha Saikiani

(B)   Pushpalata Das

(C)   Rani Gaidinlieu

(D)   Kanaklata Barua

  Answer: B

94.   “Rang Ghar” was constructed during the reign of

(A)   Rudra Singha

(B)   Rajeswar Singha

(C)   Pramatta Singha

(D)   Siv Singha

Answer: C

95.   When was Assam Provincial Congress Committee formed

(A)   1920

(B)   1921

(C)   1922

(D)   1923

Answer: B

96. Name the person who recently became the first recipient of state bravery award of Assam?

(A) Gunjan Sarma
(B) Aditi Sarma
(C) Gayatri Sarma
(D) Haribala

 Answers : A

97.A University recently signed a MoU with ICAR to open 638th Krishi Vigyan Kendra in Baksa district. Name the University?

(A) Junagadh Agricultural University
(B) Assam Agricultural University
(C) Rajendra Agricultural University
(D) Indian Agricultural Research Institute

 Answers : B

98.Which State became the first State to legally ban the smokeless tobacco on 13 February 2014?

(A) Sikkim
(B) Mizoram
(C) Bihar
(D) Assam

 Answers : D

99.Bhasha Shahid Diwas or Language Martyrs Day was observed on 19 May 2014 in a North East State of India. Name the State?

(A) Manipur
(B) Assam
(C) Meghalaya
(D) Sikkim

Answers : B

100.Where is the 16th national women boxing championship held in November?

(A)Tripura
(B) Odisha
(C) West Bengal
(D) Assam

Answers : D

*****************************